Transport

Wegen

Nieuwsgierig?

Klanten

Ooms

Trein

Nieuwsgierig?

Klanten

Key Rail
BAM
Volker Rail
Nedtrain

Haven

Nieuwsgierig?

Klanten

KLM Cargo
Haven van Antwerpen
RWG

Asset Management in Transport en Infrastructuur

Het doel van de transportsector is om mensen, goederen en diensten op zo een veilige, betrouwbare en kosteneffectieve wijze van start naar finish te brengen. De fysieke activa waar het allemaal draait zijn voertuigen (bijvoorbeeld treinen, vliegtuigen, schepen, vrachtauto’s etc.) en infrastructuur (bijvoorbeeld luchthavens, zeehavens, spoorbaan, een weg, onderhoud depots etc). Meestal vereist transport dan ook een grote investering in zowel voertuigen als infrastructuur. Daarom is het voor transportbedrijven van belang om het gebruik te maximaliseren.

Uitdagingen in de Transport

Bedrijven in de transport komen dagelijks in aanraking met een groot aantal nationale en internationale wet- en regelgeving die de manier waarop zij handelen regeren waarbij toezichthouders en wetgevers met de veiligheid van zowel de medewerkers als het publiek de hoogste prioriteit zijn.

Bedrijven zijn verplicht fysieke middelen regelmatig te onderhouden en bewijs van de onderhoudsactiviteiten dienen op afroep beschikbaar tezijn. Bovendien, voor meer de geavanceerde activa (bijvoorbeeld vliegtuigen en hogesnelheidstreinen) is een bewijs nodig dat de configuratie is zoals ontworpen.

Om een rendabele exploitatie te beheren is het ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de fysieke activa beschikbaar zijn wanneer dat nodig is zodat de middelen gebruikt maximaal ingezet worden en betrouwbare en kosteneffectieve prestaties leveren.

Oplossingen, producten en ondersteuning verkrijgbaar bij MACS

MACS heeft jarenlange ervaring binnen de transportsectore met het verstrekken van vermogensbeheer en scheduling-oplossingen voor zowel voertuigen als infrastructuur.

Maximo is erkend door Gartner als de toonaangevende Enterprise Asset Management Solution. MACS zijn uitvoering Maximo voor meer dan 17 jaar. Maximo biedt functionaliteit om steun

  • Asset Register
  • Preventief onderhoud
  • Work Order Management
  • Inventory Control
  • Procurement
  • Service en Contract Management
De Maximo Industry Solution biedt extra functionaliteit voor klanten die voertuigen bedienen . De functionaliteit omvat

  • Positie en Component coderingsstructuren
  • Garantie contracten voor niet-series reserveonderdelen
  • Asset afschrijvingsberekeningen
Deze unieke oplossing van Maximo wordt gebruikt door de exploitanten en beheerders van hoogwaardige complexe voertuigen. Maximo Asset Configuratie Manager garandeert dat elk actief middel werkt zoals het moet werken met een exacte beschrijving van materialen en met bewijs van onderhoud.
Maximo Spatial biedt de perfecte manier voor infrastructuurbeheerders hun middelen te synchroniseren tussen de GIS-representatie en Maximo. Assets in Maximo worden dynamisch gekoppeld aan de kaart, die ook kan worden gebruikt om werkopdrachten en serviceverzoeken te visualiseren. Dit biedt een unieke mogelijkheid om te werken in een ruimtelijke context.
Maximo Linear biedt mogelijkheden waarmee lineaire activa, zoals spoor en wegen, te worden gedefinieerd, en voor het werk van deze activa gewaardeerd worden beschreven de juiste lineaire lengte langs het actief.
Het plannen van onderhoudswerkzaamheden in de Transportsector is een grote uitdaging. IBM Maximo Scheduler ondersteunt en optimaliseert bij deze planning. IBM Maximo Scheduler bevat veel gemeenschappelijke planning scenario’s die zich voordoen in de transport.
Maximo Mobile oplossingen verhogen de productiviteit en de nauwkeurigheid van gegevens van zowel het voertuig als de onderhoud van de infrastructuur.