Farmacie en Zorg

Een van de meest gereguleerde industrieën is wel de farma industrie. Vanuit verschillende overheidsinstanties in binnen en buitenland dient er voldaan te worden aan een breed scala van voorschriften en richtlijnen. Voorbeelden van deze richtlijnen zijn 21CFR, EU-GCP, GMP en GDP.

Het wordt daarmee steeds belangrijker voor deze bedrijven om naast hun productieproces ook hun onderhoudsmanagement goed en transparant te hebben ingericht met behulp van onder andere een calibratie module. MACS ondersteunt in Europa een aantal industrie leidende fabrikanten om juist dit proces te controleren.

Zorg

Ziekenhuizen, zorginstellingen krijgen steeds meer te maken met externe factoren waardoor zij  assets en beschikbaar personeel zo efficiënt en effectief mogelijk dienen in te zetten.  De instrumentele dienst, de huisvestiging, de ICT afdeling steeds meer proberen zij samen de optimale dienstverlening aan hun cliënten te verzorgen.  Audits, certificeren en opvolging hiervan dienen opgevolgd te worden en vastgelegd te worden in het bedrijfsproces.  MACS ondersteunt ziekenhuizen in Europa bij deze bedrijfsprocessen.

Maximo wordt wereldwijd gezien als de Enterprise Asset Management oplossing. MACS implementeert Maximo al since 1998. IBM Maximo ondersteunt:
• Assetregistratie
• Preventief Onderhoud
• Werkorder beheer
• Voorraadbeheer
• Inkoop
• Service en Contractbeheer
Maximo wordt erkend door de FDA als CFR 21 Part 11 compliant. Dit betekent dat het kan worden gebruikt voor het opslaan van elektronische onderhoud en kalibratiegegevens voor een periode van meer dan tien jaar. Naast de standaard functionaliteit bevat Maximo voor Life Sciences ook Maximo kalibratie.
Maximo voor kalibratie is speciaal geschreven om de ijking van instrumenten die gebruikt worden binnen de productie en het testen van processen binnen de Life Sciences industrie te ondersteunen.
Het inplannen van onderhoud tegelijkertijd met het gaande houden van productie is een grote uitdaging. Maximo Scheduler is geschikt voor het optimaliseren van veelvoorkomende onderhoudssituaties inclusief dagelijkse werkallocatie, etc.
De Maximo Mobile Oplossing verhoogt productiviteit en verbetert de nauwkeurigheid van data binnen de productielijn en fieldservice. De mobiele oplossing werkt zowel offline als online waardoor onderhoudsmedewerkers altijd op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken, welke activiteiten verricht moeten worden, welke onderhoudswerkzaamheden gedaan zijn, etc

MACS in the UK has brought whitepaper out on; How a centralised IBM Maximo Asset Management System can support in facing the Life Sciences Industry challenges and in gaining a competitive edge.

Download your FREE whitepaper Now